petek, 11. december 2015

KVASENICA S SKUTO


Dobra stara kvasenica, najboljša je pečena v krušni peči, a tudi v pečici je zelo dobra.


TESTO
25 dag moke
malo manj kot pol kvasa
1 dl mleka
1 jajce
1 žlička sladkorja
malo soli
3 žlice olja

NADEV
pol kg skute
pol kisle smetane
3 žlice sladkorja ali več
1 vanilijev sladkor
malo pšeničnega zdroba

Najprej naredimo kvasec. Nadrobimo kvas, dodamo sladkor, malo moke in malo toplega mleka.
Ko vzhaja ga vsujemo v skledo k moki, dodamo jajce, sladkor, sol, olje in mleko po potrebi. Zamesimo testo in ga pustimo pokrito da vzhaja.
Vzhajano testo razvaljamo in še pustimo par minut. Nato namažemo z nadevom in damo peč na 180 stopinj, približno pol ure.






Ni komentarjev:

Objavite komentar