sreda, 16. december 2015

KREMŠNITE OBLITE S ČOKOLADO



Moje prve kremšnite.

KREMA:
1 liter mleka
4 jajca
2 vanilijeva sladkorja
3 velike žlice sladkorja za sneg
5 velikih žlic sladkorja
10 dag moke
0,5 litra sladke smetane 
listnasto testo
čokolada za preliv

Najprej spečemo listnato testo, lahko že dan prej. 
Ločimo rumenjake in beljake.
 Iz beljakov stepemo čvrst sneg s 3 žlicami sladkorja.
Od 1 litra mleka odlijemo 2,5 dcl. V teh 2,5 dcl zmiksamo rumenjake, vanilijev sladkor in moko. 

Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vlijemo rumenjakovo kremo ob nenehnem miksanju. Pristavimo nazaj na štedilnik in kuhamo na majhnem ognju približno 7minut ob nenehnem mešanju, da se nam ne naredijo grudice. Ko se vse skupaj zgosti odstavimo in še v toplo kremo vmešamo sneg iz beljakov.

Prelijemo po listnatem testu in damo v hladilnik, da se krema strdi, nato prelijemo z stepeno sladko smetano in na koncu še s čokolado (segrejte malo smetane za stepanje in v njej raztopite čokolado, dodajte še košček margarine).









Če vam čokolada malo ponagaja, se lahko malce poigrate in naredite vzorce.






Ni komentarjev:

Objavite komentar